WWOOF PROJECT  

Hallo mensen met een natuurhart. Mensen die permacultuur en alternatief bouwen  geweldig vinden. Mensen die hun lichaam en brein graag gebruiken. 

Ik startte in het voorjaar van 2019 met een wwoofplek, het opbouwen van een homestead cq een levend leren plaats in de natuur. 

Inmiddels wonen  wij sinds april 2016 in Zweden en hebben wij hard gewerkt om ons zelfvoozienende plek op te bouwen. We hebben ervaring opgedaan en weten nu meer en beter wat onze (on)mogelijkheden zijn, of wat we nodig hebben. Ofschoon het nog lang niet klaar is. 

Wat vraagt dit project van mij ?

Het opbouwen van een homestead vraagt mankracht, kennis en creativiteit. Wij zijn met drie personen begonnen, ik en mijn zonen. Maar beiden zijn nu gaan studeren en ik woon 3. 5 km verderop bij mijn partner, op zijn boerderij.  

Wat mijn mijn plan hier?

De plek zal ons gaan voorzien van voedsel, groenten, vlees, en wol (schapenvlees, wol en huiden). Een homestead die ons moet gaan verschaffen wat nodig is om zo  met minder geld(uitgaven) te kunnen leven.  

Met onze afzonderlijke kwaliteiten en interesses nemen we allen een deel  van de werkzaamheden op ons, om er zo samen voor te zorgen dat het leven anders en minder geld behoevend zal zijn. 

En op de lange termijn willen wij dat de homestead ons ook inkomsten gaat geven.

Ik begeleid de wwoofers vanaf de plek waar ik nu woon en zal er ook elke dag zijn of langskomen. 

Wie zoeken wij voor projecten?

Wij zoeken dus Wwoofers,  sterke mensen met een hart voor permacultuur en alternatief bouwen en alternatief leven. 

In 2020 is mij nog niet bekend hoe ik het precies vorm ga geven. 

Wat bied ik  jou?

Ik bied jou de kans en mogelijkheid om voor jezelf te ontdekken of jij inderdaad interesse hebt in deze leefstijl. 

Het is hard werken en flexibel zijn. Het is geen vakantie. Jouw creativiteit en eigenheid mag ook, in overleg, zichtbaar worden. Zodat jij dingen kunt uit proberen. 

Wij bieden je hier een ontdekkingstocht en je eigen ervaring met het opbouwen van een homestead. Hoe start je met zoiets en wat komt er allemaal bij kijken. 

Wij laten jou ervaren hoe het is om in de natuur te wonen, in alle eenvoud. 

Je mag hier voelen hoe het leven zonder agenda is en hoe de natuur onze dag bepaalt, in ritme en tempo. 

En ontspannen hoort bij deze leefstijl in de vorm van zitten aan een kampvuur (mits er geen openvuur verbod is) en het water op met de kajaks. 

Je gaat ervaren hoe het is om zonder auto en internet  te leven want je loopt naar Sunne voor boodschappen en internet (de bibliotheek).

Dus jij voelt straks de voor en "nadelen" van leven buiten het systeem. 

Ook wij hebben niet alle wijsheid en ervaring in pacht, dus wij hopen ook van jou te leren. 

 

Werktijden

Je werkt 5 uur per dag, en we werken  5 dagen per week. We houden rekening met de warmte. Verkoeling en wassen doen we in de rivier. Deze ligt achter onze tuin, in het bos. 

De voertaal is bij meerdere wwoofers, Engels. 

Je moet op eigen gelegenheid in Sunne zien te komen, wij halen mensen op vanaf het station in Sunne, te voet ( anderhalf uur teruglopen) of met onze auto (als deze thuis staat) Er gaan 2 a 3 bussen per dag  naar Rottneros park, vanaf daar is het 3 km lopen het bos in. 

Aantal links om hier te komen.

  1. Het vliegtuig naar Oslo Gardemoen 
  2. Met de trein van Oslo centrum naar Karlstad - Sunne (www.sj.se)
  3. Met de bus van Sunne centrum naar Rottneros park ( www.varmlandtrafik.se)

Wil jij ook meedoen aan dit wwoof project maak je dan lid van wwoof.se en schrijf je in op onze wwoofplek.