Winterzon

20-02-2019

Mijn derde vrije dag, de zon schijnt, het is +5 graden en er ligt nog sneeuw. 

Het begint te kriebelen, ik voel de lente in mijn bloed wat natuurlijk te vroeg is in februari. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, wie weet, maar misschien toch nog niet. Ons eerste jaar hier in Zweden werden wij ook in de eerste week van mei nog met sneeuw verrast. 


Maar vandaag was het een heerlijke lenteachtige dag. Een dag met veel zon, sneeuw en warmte. Dan kriebelt het en wil ik buiten aan het werk, buiten zitten en buiten zijn. Dat hebben we ook de hele dag gedaan. 


Het hout dat overbleef na het afbreken van de overkapping bij de caravan hebben we opgeruimd, de grote picknicktafel in de tuin hebben we schoongeveegd en ik heb hout gestapeld dat er nog lag, terwijl de jongens met de honden liepen. Heerlijk, om zo met dit weer in de zon je lijf te gebruiken en de frisse lucht in te ademen. 


En natuurlijk is er dan tijd voor een bak thee en een kanelbullar. Robert en Bart zijn inmiddels terug. Bart duikt gelijk achter de kliefmachine en Robert heeft weer veel te vertellen. Hij neemt plaats in de hangstoel (de hangstoel en hangmat heb ik ook weer buitengehangen, want wij zitten met die weer graag buiten) 


Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.