Vooruitgang, beweging en veranderingen...

04-06-2019

Emigreren, en zeker op de manier waarop wij dit gedaan hebben, is verandering en ontwikkeling. Het maakt niet uit of je plannen anders lopen of je verwachtingen niet uitkomen. Mislukt is het nooit. Er verandert veel en je leert veel, dus ontwikkel jij je. 


Onze stap was de beste ooit. We hebben achtergelaten wat niet goed voor ons was of ons niets meer kon geven en zijn verder gegaan in die richting dat wij dachten weer iets te kunnen halen wat ons leven zou verrijken. 

De missie is geslaag, want de jongste is hersteld en weer op en top gelukkig en gezond. Hij bouwt op, leert enorm veel en heeft zelfs weer interesse in opleidingen. 


De oudste wil niet meer terug naar Nederland en is al 2 maanden alleen op pad geweest naar de andere kant van Zweden om te werken en te leren. Dit was een super tijd voor hem die zijn leven in een volgende versnelling heeft gezet en waarin hij nu zelf het stuur in handen heeft genomen. Erg mooi om te zien. 


Er zijn veel dingen gebeurd, ontstaan en gaande. Teveel om niets te vergeten in een heerlijk verhaal dus ik som ze even op.

  • Van twee naar vijf schapen, inclusief een ram. 


  • Ons eerste nest met kuikens is nu aan het uitkomen


  • Robert gaat mogelijk in op het aanbod van een imker om van hem het vak te leren hier in Zweden.  De imker heb ik vandaag weer ontmoet, op de tuinbeurs. Hij riep mij tot 2 keer toe maar ik herkende hem niet omdat hij een baard had laten staan. We gaan hem binnekort bellen om te kijken hoe of wat. 


  • Bart heeft 2 maanden op een Zweedse boerderij gewerkt en kent alle facetten van de Zweedse manier van werken, EN heeft 2 maanden Zweeds gesproken, waardoor dit met sprongen vooruit gegaan is. 


  • De kat heeft drie kittens, die inmiddels verkocht zijn, en tot half jullie hier nog zijn en waar wij van mogen genieten. 


  • Ik werk nu al bij drie locaties maar er komen er twee bij. Dus ik kan nog steeds goed in ons levensonderhoud voorzien Deze blog schrijf ik vanuit mijn nieuwste locatie waar ik nu nachtdienst heb voor de eerste keer. 


  • Onze woonplek wordt steeds mooier en uitgebreider, we leren door te doen. Steeds weer een nieuwe stap in het diepe. 

Vorig jaar december kregen wij van Nederlandse mensen 3 schapen die zij niet meer konden houden omdat de buren vervelend deden. Wij hebben de schapen overgenomen inclusief de electriciteits draad en batterij. Gekregen. 

Ze namen de moeite om hier helemaal naartoe te rijden om de schapen een nieuw thuis te geven. 

Een schaap hebben we uit het leven gehaald omdat zij zo ernstig vermagerde dat het niet meer diervriendeljk was om haar in leven te laten. Ze was niet ziek, maar kon niet eten om de één of andere reden. 

De andere twee hebben nu, juni 2019, twee jonge ooien van een half jaar erbij gekregen, zwarte, ivm de wolkleur. Twee ooien die erg hard kunnen rennen en hoog kunnen springen. Ze zijn nog geen mensen gewend, beetje voorzichtig, maar we zien al snel verandering in hun gedrag. 

Of ze net zo aanhankelijk zullen worden als die twee witte schapen, dat denk ik niet. Maar ze beginnen al een kudde te worden. 

De ram hebben we inmiddels. Een oud ras genaamd åsenfår,  met mooie ronde horens Deze is erg jong en kan dus nog aan ons wennen. Hij liet zich aaien toen wij een ram uit kwamen zoeken.  Inmiddels staat hij bij de vier dames en maakt het goed. HIj is van te voren door Maria geschoren.. Dus in de herfst hebben we mogelijk 4 mooie vachten, de oudste ooi heeft niet zulke mooie wol, dus dat is even afwachten. 

De vacht van de ram is gemelleerd.. beige, bruin, wit en zijn kop heeft het masker van Batman. 


Ik schrijf later verder.. moet uit bed, aan het werk.. tot dan. 

Vervolg 


Het is inmiddels dagen later, 17 juni en ik vul mijn blog nu aan. Dit jaar heb ik voor het eerst op vele dagen vrij genomen voor mijn moeder. Om evenementen met haar te bezoeken. Zo zijn we al naar de middeleeuwse markt in Arvika geweest


, de opendag bij de Sundance Ranch bezocht en vandaag naar de tuinmarkt in Rottnerospark geweest. 

tTonge jonge dat kost bakken met geld, want je drinkt en eet nu ook ergens. Ik betrapte mijzelf erop dat ik alles omreken in dakplaten, die ik momenteel iets meer nodig heb. 


Mijn moeder is hier tot eind juli... morgen komt de eerste wwoofer, 16 jaar oud en ook voor het eerst aan het wwoofen... 

Bart leent de USA bil van een vriend een week.. omdat deze hem niet nodig heeft, en mogelijk heeft deze vriend ook af en toe werk voor hem bij zijn werkgever.. 

Dinsdag gaat Bart naar Kil omdat hij in een jongerenproject van het arbeidsbureau zit. En in augustus start zjin opleiding voor de bosbouw en gaat hij op kamers, als alles naar wens verloopt. 

Volop beweging dus. 

Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.