Voorjaar.. uhuh

17-03-2019

Gisteren kwam Erik het hout brengen dat we besteld hadden. De trekker was al 6 weken stuk, dus we moesten even geduld hebben. We hadden vier vakken van ong 5 a 6 kuub nodig deze winter, maar omdat één van de vakken nog vol zat moest er een lading wachten tot er weer ruimte was. En gisteren is hij langs geweest met 6 kuub hout.  

Dus we zijn alweer twee dagen aan het stapelen. 

Nu zul je denken, hej, het voorjaar begint bijna, huh, ja klopt, alleen viel er gisterennacht nog even 20 cm sneeuw! Ik moest er deze ochtend om 5 uur uit en om 6 uur weg, naar mijn werk.. slaperig liep ik naar de keuken, ik kijk door het raam en denk, chips, daar heb ik nu geen zin in. Omdat het lastig te zien is hoeveel er gevallen is kijk ik altijd naar het dak van de auto. Jeempie.. nou, ik kan wel eerder naar buiten gaan om de auto schoon te maken en ik hoop dat het niet zoveel is dat ik niet kan rijden op de grusväg. 

Nee, het viel mee, mijn auto baggert nog wel door 20 a 25 cm heen. 

Je begrijpt dat we het nu wel gehad hebben met die sneeuw! We willen de groententuin voorbereiden. Het voordeel van veel sneeuw is wel dat de grond niet zo erg bevriest en we die dus eerder kunnen bewerken. 

We hebben nu sinds begin december sneeuw, dus dat is al vier maanden lang. Aan het eind van dat seizoen zijn we er altijd weer klaar mee. Niet omdat we niet van sneeuw houden, maar omdat we van buiten zijn en werken houden, en lekker lopen in de sneeuw gaat niet als je toch je knieen erin zakt. ook de honden, een praktisch iets, kunnen niet overal hun behoeften doen. Je kunt langs de weg lopen, dat klopt. Maar ik kies er elke winter weer voor een pad te schuiven waar wij de honden in de tuin uitlaten. Waarom? Omdat het in de winter rond 15 uur al donker is en ik niet in het donker met de honden alleen wil lopen ivm de wolven. Nu zal het wel meevallen, als er een mens bij loopt, maar er zijn toch wel nieuwsberichten van een wolf die een hond grijpt die aan de riem zit. 

En er liepen flinke wolvensporen door mijn tuin, van vermoedelijke de mega wolf die bij de buurman in de tuin is gezien. 

Begrijp mij niet verkeerd, ik houd van wolven en vind het magisch dat ik er tussen woon, maar ik pies in mijn broek als er één op mij afstuift om één van de honden te grijpen. 

Gespuis rond de tuin, filmpje

Ik heb nog een filmpje gemaakt van mijn zoektocht naar de sporen die ik zag, en meerdere sporen rond de tuin, nadat de tuin heel vroeg mega aansloeg bij het raam aan de boszijde, en daar trof ik wolvensporen aan. 

Dus maar gelijk een rondje gemaakt om de tuin, en ja, de lynx is ook rond de tuin aan het struinen. 


Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.