Volle maan, september 2020... wat is er allemaal gebeurd sinds juli...

02-09-2020

Om te beginnen heb ik na bijna een jaar samenwonen de knoop doorgehakt en het officieel gemaakt... De rest ga ik je nu vertellen. 

De jongens wonen dus nog op onze eigen boerderij, met ieder een eigen wooneenheid. Ik ben 3.5  km verderop op de boerderij van mijn partner gaan wonen. Ik leer in het bos werken, heb mijn schapen en honden hier, en leer de akkers bewerken voor hooi en aardappelen met een tractor. 


Veel nieuwe dingen en nieuwe mensen. Mijn partner heeft ook 2 dochters, van nu 20 en 24, waarvan de jongste ook deeltijd bij ons woont. 

We hebben gave vrienden, en ik geniet van de Zweedse cultuur..

We kajakken met ze, zwemmen met ze, vangen vis.. drinken een borrel en doen aan tradities. Lars Erik is een jaar ouder dan ik, erg ondernemend, energiek en houdt van uitdagingen. Deze zomer hebben we samen genoten van de boot en het vissen, de kajaks die nu uitgerust zijn met een hengelhouder en de motor en tent... 


Alles wat ik al in mijn leven deed is nu verdubbeld omdat ik nu met een Zweedse man samenleef die dezelfde hobby s heeft. We werken hard samen en ondernemen veel samen. Mijn sociaal leven speelt zich hier op de boerderij en in het dorp af. 

Een van mijn beste vriendinnen, Rentia, is hier een week geweest, op mijn nieuwe woonplek en we hebben genoten! De jongens leiden hun eigen leven, met zomerbaantjes, tijdelijke baantjes en studies. Bart leidt al echt zijn eigen leven, heeft veel omgang met zijn vrienden en komt af en toe hier eten. Met Robert onderneem ik nog wel eens iets... maar ook hij gaat steeds meer zijn eigen weg, net als ik ..... Een bijzondere fase in ons leven, in een bijzonder, mooi en fijn land. 
Samen met Rentia ben ik in haar week een paar keer op pad geweest, onder andere naar Anita en Anders, mijn vrienden, van de Sundance Ranch... Het was weer super gezellig. 


Onze eerste zomervakantie samen, hij werkte altijd en nam niet langer vrij dan drie dagen en ik heb in Zweden nooit vakantie genomen... was naar lapland. 

En jawel, op de motor! 

Het was grandioos... we hebben ook nog een neef van hem bezocht en op 2 bijzondere adressen van kennisen van mij overnacht... Jeps place en fjällcentrum Kallsedet... 

Foto´s zeggen meer dan woorden.. ik zal je de link geven naar mijn foto album van onze zomervakantie... ´Klik hier om de foto s te zien..
Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.