Systeem... of vrijheid.. je eigen pad moet je gaan.

24-09-2019

Wij zijn naar Zweden verhuisd omdat wij het gevoel hadden hier meer ons eigen pad te kunnen lopen. En dat is in alles ook zo gebleken. We hadden de wens om met minder geld te leven en dat kan nu ook. En als er dingen zijn die we met geld willen kopen dan werk ik iets meer en doe ik dit uit vrije wil. 


Iedereen die onze blog vanaf het begin gelezen heeft weet wat de reden is van onze versnelde emigratie en weet ook wat hoogbegaafdheid en een hoge sensitiviteit met je kan doen als je in een verkeerde omgeving leeft en of leer,r en als je de verkeerde mensen om je heen hebt. 


Dit overkwam mijn jongste zoon ook, dus besloten wij, kn overleg met ons drieen, alles los te laten en te emigreren naar Zweden. Dit om een heel andere leefstijl te gaan leven. 

Het duurde even voordat mijn jongste zijn pad vond.. maar gisteren was het zover. Eindelijk een opleiding die passend is voor hem. Waar hij blij van werd en wat hem wat gaat brengen in zijn leven. 


De oudste heeft zijn weg al gevonden, een baan in de bosbouw en hij volgt op de hoge school in Alfta zijn opleiding. Hij heeft er een leuke groep, ze doen veel samen en hij komt heel af en toe naar huis toe. 

Hij leert veel en spreekt al een aardig woordje Zweeds, wat ook nodig is als je deze taal de hele dag nodig hebt. Vind je het leuk om te zien waar hij studeert dan is hier de link van zijn opleiding.  klik hier 


De jongste had een schooltrauma omdat hij zwaar beschadigd is door het Nederlandse onderwijs in Roosendaal die zijn hoogbegaafdheid niet h(erkende). Gelukkig zagen een schoolarts en psychologe het wel waardoor hij ontheffing van de leerplicht kreeg en zijn klachten langzaam verdwenen, en hij in Zweden, in de natuur, in drie maanden tijd zichzelf weer herkende.. Nu drie jaar laten mogen we zeggen dat hij helemaal hersteld is en dat hij zich enorm ontwikkeld heeft . De volgende stap, weer leren op een onderwijs instelling is een grote uitdaging i.v.m. zijn schooltrauma, maar bij het voelen van de locatie, de docenten en de overige leerlingen op deze bijzondere onderwijs instelling voelde hij iets dat bekend is. Lachend zei hij, zie jij hier 1 man bij de Smidse opleiding met kort haar? Nee.. mijn zoon heeft ook lang haar en het viel ons op dat de bijzondere, talentvolle, en niet gemiddelde mens, elkaar toch wel weer ergens vind.. op bijzondere opleidingen. De jongste gaat twee opleidingen doen, leren hout bewerken en op een authentieke Noorse en middeleeuwe wijze huizen bouwen, zelf ijzer winnen uit aarde en Smeden. Er komt ook archeologie en historica bij kijken. Hij werd helemaal blij van deze opleiding. We hebben hem opgegeven, er kunnen maar 50 leerlingen terecht, en hopen dat hij er bij zit. Over drie maanden, 7 januari 2020 begint de eerste opleiding tot eind mei. Dan start hij na de zomer met de tweede, 1 jarige, opleiding voor black Smidt. 

Ben je nieuwsgierig naar die twee opleidingen dan zet ik hier de linken.  Opleiding houtbewerking en bouwen.    en de opleiding tot smid  


Bijzonder dat de oudste het materiaal verzameld dat de jongste bewerkt.. 

Beiden hebben een droom en ze volgen nu hun hart om hun droom werkelijk te maken. Je begrijpt natuurlijk wel dat ik dit toejuich en er trots op ben, want dit heb ik ze ook altijd voorgehouden en voorgedaan... Ik support beiden nu financieel en ze mogen hier gratis wonen en een hut bouwen (dat zal de jongste straks voor ons allemaal wel gaan doen vermoed ik ). 


In Nederland hadden beiden het zwaar in het onderwijs en in het leven omdat het eerlijke slimme jongens zijn die niet gemiddeld zijn... Hier komen ze helemaal tot hun recht en zijn ze in hun element... 


Blij voor ze, en ik droom met ze mee. Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.