sv-Wees je bewust van het leven... nu met het Corona virus

27.03.2020

Iedereen schrijft erover, praat erover en lijdt eronder. 


Het virus dat momenteel de wereld beheerst in alle vormen. 


Al jaren geleden heb ik gekozen voor leven ipv overleven. Dit door een persoonlijke situatie met één van mijn zonen. 

Het leven dat wij hadden in Nederland was niet passend, het was "dodelijke" voor hem.  Alles loslaten zonder angst en doen wat nodig was met het vertrouwen dat dat zou komen wat nodig was, is de stap die wij destijds genomen hebben. 


Nu zie en voel ik weer dat dit de keuze is die we als mensen mogen en misschien wel moeten maken om niet in angst en onzekerheid te hoeven leven. 


Fuck angst en onzekerheid...  probeer te genieten van elke dag... doe wat goed voelt en doe wat je denkt dat je moet doen, is mijn advies. 


Ik voel dat we er nog niet zijn op aarde nu, met dit virus. Veel zal stuk gaan, velen zullen dood gaan, en de economie zal instorten.  De mens wint het niet van de aarde en de natuur...  daar ben ik van overtuigd... Dus ga je weer natuurlijk gedragen.. 

Een virus is een virus en die zal op een natuurlijke manier om zich heengrijpen. 

Daarom wil ik mij focussen op het NU, en op de natuur. De natuur geeft ons nu alles dat wij nodig hebben. Ruimte en frisse lucht, eten en drinken, en natuurlijke weerstand tegen alles dat niet goed is voor ons. 


Laten we eerlijke zijn, dit virus is o.a. ontstaan doordat veel mensen dicht op elkaar wonen in gebieden waar ze de natuur verbannen hebben om geld te kunnen verdienen. Hoe het is ontstaan weer ook ik niet.. maar dat het met de mens en hoe zij leven, heeft te maken, is mijn vertuiging. 

Ik kan mij nog herinneren dat er een stam ontdekt is waar we als "mens" bij weg wilden blijven, om ze niet ziek te maken met onze westerse virssen, die wij bij ons hebben.  Zij leven nog op een natuurlijke manier in de natuur. 


Ook zie ik elke dag de reeën om ons huis heen, die niets van het nieuwe virus afweten en geen last hebben van die instortende economie. Het leven gaat door in de natuur.. in de dierenwereld. 

Hoe heerlijk en leerzaam. 


Het is helemaal niet erg om je terug te trekken, het leert je weer wie je bent en hoe het voelt om te voelen, ipv alleen maar te denken en geleefd te worden. 


Daarom ligt mijn focus op laten groeien, eten en dieren, om zelf weer te kunnen leven. Ik werk momenteel 3 maanden erg weinig en verdien bijna niets, maar daarentegen heeft mijn partner gewoon werk. 

Ik focus op de groententuin bouwen met hout en een thuis maken... 

Na de zomer ga ik weer studeren. En wel in Sveg. 


Nu zijn we bezig met het hout voor de winter.De tijd dat er weer anders geleefd moet gaan worden, eenvoudiger, met kennis en vaardigheden als vroeger, komt er volgens mij weer aan. Daar wil ik mij in verdiepen om straks, wanneer blijkt dat het nodig is, ik onszelf kan redden. 

Eten, gezondheid, warmte en liefde... 


Deze bewustwording had ik al langer, maar een vervelend virus brengt ons weer terug wat velen uit het oog waren verloren. 


Dat de mens een stuk natuur is, dat thuis hoort in het grote geheel van de natuur.. maar zich had afgezonderd als mens, in een onnatuurlijke omgeving, waarin wij ons meer en meer "vergiftigden"  met te dicht op elkaar zitten, ongezonde voeding die op winstbejag met gifg egroeid is, stress en de druk van buitenaf om anderen meer geld te doen verdienen alsmede  een "valse" indruk maken door de focus op bezit en uiterlijkheden te leggen. 

Oei dat klinkt zwaar, maar ik kon het niet meer als gewoon en vanzelfsprekend zien, hoe de mens zich ontwikkelde en leefde, sinds ik mij terug heb getrokken en een ander leven ben ingedoken. 


We kunnen elkaar zo enorm goed helpen en ondersteunen met alle verschillende vaardigheden die we hebben... ruilen, delen en er ZIJN. 

Dat voelt zo lekker... 

Een oude luchtfoto van ons thuis.. mijn nieuwe thuis bij Lars-Erik, 3.5. km van mijn eigen paradijs vandaan op Ed. Hier en daar is er inmiddels een boom weg door stormen.. maar de plek is gebleven...
Een oude luchtfoto van ons thuis.. mijn nieuwe thuis bij Lars-Erik, 3.5. km van mijn eigen paradijs vandaan op Ed. Hier en daar is er inmiddels een boom weg door stormen.. maar de plek is gebleven...


Ik wens jou heel veel natuur, wijsheid, kracht, vaardigheden, kennis en vooral genot ... vanuit mijn nieuw thuis in Zweden.Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.