sv-Schaapjes over de dam en schapen scheren.

30.06.2019
De schapen die meedoen in de cursus
De schapen die meedoen in de cursus

In december 2018 hebben wij onze eerste drie schapen gekregen, waarvan er 1 inmiddels niet meer leeft. Dit voorjaar, 2019 hebben wij 2 jonge ooien, bruin/zwart van kleur, erbij gekocht, en een jonge ram van het ras Åsenfår gekregen. 


Onze kleine kudde van 5 schapen geeft ons veel kijkplezier.. en zelfs knuffelplezier, want de twee Finull schapen, wit, en de Ram zijn echte knuffelkonten. De andere twee schaapjes zijn mensen niet zo gewend en dus houden gepaste afstand. ofschoon ze al wel heel dichtbij komen laten zij zich niet aanraken. 

De foto hierboven zijn de schapen die wij geschoren hebben voor de schapenscheerderscursus op 29 juni! 

Het was gaaf! Wat een bijzonder, zwaar, vermoeiend en kundig werk is dit. Het zal nog lang duren eer ik dit onder de knie heb. Het lijkt mij zelfs spannend bij schapen met horens, en schapen die of niet lief zijn of erg angstig. Je moet ze goed vasthouden om niet mis te scheren, maar ook om geen trap te krijgen in je gezicht. 


Maar wat heb ik genoten, nog voel ik de spieren die ik gebruikt heb. Wat een topsport is dit.. Ik heb er aan mogen proeven, want kunnen doe ik het nog niet.. dat vind ik teveel gezegd. 

We kregen les van Håkan, een gepensioneerde man die dit er bij doet. Hij is een topsporter, een vakman, en tevens jurylid bij scheerderswedstrijden. 

Helaas heb ik van mijzelf geen fotos, alleen maar een te lang en rommelig filmpje, wat ik ga proberen in te knippen. Daarom zal ik wat foto s van Håkan plaatsen. 

Na de dag van knippen, we vertrokken thuisom 5 uur, ik ben samen met Ann Sofia gereden die thv Ski Sunne woont, was ik moe, voldaan, vies en ik stonk. De dag erna mocht ik er nog steeds van genieten, want mijn armen doen zeer van de spierpijn en ik kan ze bijna niet opliften. 


Wat een dag, zo gaaf om het gedaan te hebben. Nu materiaal aanschaffen! 

Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.