sv-januari 2021 De opbouw van een homestead op Ed 89

14.01.2021

Ik, Lucille, heb al langer de droom om een echte homestead op te bouwen. Een terrein waar je zoveel als mogelijk zelfvoorzienend leeft. Het is begonnen omdat mijn jongste zoon uitviel in het onderwijs toen hij 13 jaar oud was. Hij was te intelligent en te bewust voor de maatschappij. Hij liet zich niet in een hokje stoppen. 

Dit hele verhaal over onze strijd met het systeem, het onderwijs en de wereld om ons heen heb ik van de website afgehaald. Wij inversteren niet meer in deze gedachten. 

Wij zijn overgegaan naar wat wel nodig is. En dat is een andere leefstijl die beter bij intelligentie, bewustzijn en sensitiviteit past, voor ons. 

Waarom nu op deze manier?

Dit omdat het mij boeit, een goed gevoel geeft maar ook omdat ik nu zie hoeveel ellende er op de wereld kan ontstaan waardoor je in al je afhankelijkheid terecht kan komen in de armoede.

Corona schaadt veel ,en mensen ontdekken nu hoe kwetsbaar je bent in de moderne wereld waar je afhankelijk bent (gemaakt) van alleen maar geld en kopen. Het ergste is dat we niet in staat zijn om anders te denken en denken dat dit het NORMAAL is, en al het andere abnormaal. 

Om die reden heb ik in overleg met mijn zonen besloten onze plek te delen met mensen die ons aanspreken en van wie wij denken dat zij samen met ons iets moois kunnen wegzetten. 

Na 5 jaar lang, bouwen, oefenen, proberen en leven, hebben we alles afgebroken om nu voor het echie opnieuw te beginnen. En wel met een team! 

We hebben besloten 3 andere mensen toe te laten op ons terrein, en samen met hen te gaan bouwen en een zelfvoorzienend leven op te zetten. 

De planning is dat we EN samen de homestead opbouwen en samen geld verdienen. 


Het is een spannend avontuur waarbij ik zeker nog wel een keer achter mijn oren krabbel. Maar zoals 5 jaar geleden opeens voelde dat het tijd was om te emigreren en alles weg te doen, voel ik nu dat het tijd is voor deze stap.Dit zijn de drie mensen waarmee wij in gesprek zijn, om hier te komen (be)leven. Wij hopen dat zij de mensen zijn waarmee wij een zelfvoorzienende plek kunnen opzetten en later onze kennis als team met anderen kunnen delen in ruil voor geld, om zo toch dat geld wat nodig is in onze wereld, te kunnen vergaten. 

Als je deze leefstijl wenst, heb ik nu in die 5 jaar hier in Zweden geleerd, heb je anderen nodig. Dit kan op vele manieren. Dit is de manier waar ik nu voor gekozen heb. 

Mag ik jullie voorstellen, Jordy, Janneke en Kishan. 

Je kunt meer over ze lezen bij het kopje Projekt Edsmossen. 


Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.