Här presenterar vi oss själva.

13.01.2021

i januari 2021 kommer vi och bor här. 

En kort beskrivning av oss hittar du här nedanför.  


Janneke, 39 år gammal
Janneke, 39 år gammal

Janneke är en äventyrlig tjej som älskar att ha det hemtrevligt. Ull, kreativitet, örter och grönsaker är några intressen.

Janneke har gått ett antal modekurser, studerat kulturarv och bott i Albanien ett tag.

 


Kishan 24 år gammal
Kishan 24 år gammal

Kishan är en ung, aktiv och energisk äventyrare med likasinnade föräldrar. I två år reste han runt i Australien, sökandes efter en annan livstil.  Han har erfarenhet av att jobba med nötdjur och får, han har bland annat slaktat djur och garvat hudar. Kishan har utbildning i traditionellt bröd, bakeri och konditori. Han älskar djur och naturen.  En glad kille med mycket energi och positiv livskraft. 


Jordy 25 år gammel
Jordy 25 år gammel

Jordy är vår viking och har en snickerutbildning. Hans navigationsförmåga kommer till nytta i skogen. Han har också erfarenhet som djurhållare och förutom att arbeta vid en djurpark, arbetade han också vid en åsnar.  Denna naturälskare vill leva annorlunda än nu och kommer att använda sina två högra händer. En man som behöva ha till ett annat livsstil


Lucille 52 år gammel
Lucille 52 år gammel

Utvecklaren av projekt Edsmossen är äventyraren Lucille som har förverkligat flera av sina drömmar. Hennes största dröm krävde ett stort steg, nämligen att lämna allt bakom sig i Nederländerna och emigrera till Sverige med sina två unga söner på 16 och 17 år. 

Det var ett helt nytt äventyr. De hade varken boende eller jobb i Sverige men tog chansen och åkte ändå. 

Lucille har flyttat från Edsmossen nu, hon bor ihop med Lars Erik på hans gård. Projekten är på Lucilles gård. 


Hon flyttade till sin gård 3,5 kilometer bort, i september 2019 och har en liknande livsstil.


Robert 21 år gammal
Robert 21 år gammal

Robert studerade i Sverige vid 20 års ålder vid folkhögskolan i Sveg, Levande Trä och historia. Han lärde sig basisträtekniker, förvärvade trädkunskaper och allt som hör samman med det för att lägga grunden för att arbeta med trä med handverktyg, inklusive skandinavisk historia, kultur och arkeologi om detta ämne.

Han har lärt sig basisteknikerna för att bygga gammaldags skandinaviska hus, men kan också göra bestick av trä och mycket mer. Han är kreativ och behändig med trä och en kniv eller yxa. Han bor på Edsmossen sedan 2016. Bart 22 år gammel
Bart 22 år gammel

bart bor här sedan 2016 men gör inte med i projektet. 

Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.