Här presenterar vi oss själva.

13.01.2021

För närvarande bildas laget. I januari 2021 planeras det, Janneke och Kishan kommer att träffas och stanna här i en vecka. Jordy följer i mars.

En kort beskrivning av de människor som tänker bilda laget tillsammans och bo i Sverige på Edsmossen.


Janneke, 39 år gammel
Janneke, 39 år gammel

En äventyrlig tjeje som älskar hemlighet, ull, kreativitet, örter och grönsaker ...

Janneke gjorde ett antal modekurser, studerade kulturarv och bodde i Albanien ett tag.

Hon är den kvinnliga styrkan och kopplingen i laget, liksom den kvinnliga kontakten, där männen i laget saknar detta och vill få det kompletterat. En känslig kvinna som jag gillar att se på laget.


Kishan 24 år gammel
Kishan 24 år gammel

Är en ung aktiv och energisk äventyrare med lika föräldrar. Han har rest i Australien i två år, han vill inte sättas in i systemet och längtar efter något annat. Han är bekant med nötdjur och får. Han har erfarenhet av slakt och har ibland garvat hudar. Kishan har också gjort träningen i traditionellt bröd och bakeri. Han älskar djur och naturen.  En glada kille med mycket energi och positiv livskraft som bara hoppar.


Jordy 25 år gammel
Jordy 25 år gammel

Jordy är vår viking och har en snickerutbildning. Hans navigationsförmåga kommer till nytta i skogen. Han har också erfarenhet som djurhållare och förutom att arbeta vid en djurpark, arbetade han också vid en åsnar.  Denna naturälskare vill leva annorlunda än nu och kommer att använda sina två högra händer. En man som vill ha ett annat liv.


Lucille 52 år gammel
Lucille 52 år gammel

Utvecklaren av detta projekt och ägaren av webbplatsen är en äventyrare som har förverkligat flera drömmar, men hennes största dröm och steg var att lämna allt bakom sig och emigrera med två unga söner, 16 och 17 år, och bara börja med ett nytt äventyr. Med inget hem eller jobb i Sverige körde hon bara dit. 

Där, utan någon kunskap inom konstruktion, permakultur eller svenskspråk, även om hennes yngste son hade gjort permakultur och ekologisk konstruktion i Nederländerna, och hennes äldste son hade följt en boskap och jordbruksutbildning, började hon skapa ett alternativt liv . Hon köpte ett gammalt hus, och 13000 m2,  mitt i skogen för 300 000 sek.   

Lucille hittade kärleken i Sverige, efter nästan 18 års ensamstående föräldraskap.


Hon flyttade till sin gård 3,5 kilometer bort, i september 2019 och leder en liknande livsstil, men i ett mer modernt hem. Han levererar också träden för byggandet  och kommer att stödja vid behov.


Robert 21 år gammel
Robert 21 år gammel

Motivationen för Lucille att välja denna livsstil. Robert hoppade av sin utbildning i Nederländerna när han var 13 år. Detta beror på dess intelligens och känslighet. Lucille kämpade för undantag från obligatorisk utbildning för att bygga ett liv för och med dem som passar honom och hans bror. Han började göra permakultur och ekologisk konstruktion. När han fyllde 16 år åkte de till Sverige för att utveckla en alternativ livsstil. Robert studerade i Sverige vid 20 års ålder vid folkhögskolan i Sveg, Sverige .. Levande Trä och historia. Han lärde sig att bygga, lärde sig trätekniker, förvärvade trädkunskaper och allt som hör samman med det för att lägga grunden för att arbeta med trä med handverktyg, inklusive skandinavisk historia, kultur och arkeologi om detta ämne.

Han har lärt sig teknikerna för att bygga gammaldags skandinaviska hus, men kan också göra bestick av trä och mycket mer. Han är kreativ och behändig med trä och en kniv eller yxa. Han fortsätter att bo på Edsmossen, där vi har haft livet sedan 2016, med ett hjärta för permakultur, hållbart liv och att leva annorlunda.Bart 22 år gammel
Bart 22 år gammel

Har ingenting med alternativt liv att göra och har utbildat sig i  jordbruk och djurhållning i Nederländerna. Han har gått på skogstechnika, Alfta  i Sverige och har sedan i år tagit över en jordbruksverksamhet 5 km bort. Han pratar redan mycket bra Svenska. Nederländerna lockar honom inte alls, och han kommer inte att återvända till det, säger han. Han vill bara jobba och sover i sin stuga på Edsmossen. Han har stora maskiner och kan hjälpa till. Du kommer nog att träffa honom om du bor här, för han gillar att umgås.

Bart arbetar långa dagar och sju dagar i veckan och ibland ser han honom passera smutsig och luktar nötkreatur ... och på kvällen, när han har duschat hos oss, kör han upp för att komma in i sin säng och sedan dit på morgonen att rulla ut igen, att arbeta hårt igen.

Under denna tid av Corona är ingenting säkert ... så vi väntar och ser hur det utvecklas och om vi kan bilda det önskade laget.

Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.