sv-Een leefstijl die past.

19.01.2020

Sinds 2016 zijn wij een ander soort leven gaan leiden. In de natuur, minder materialistisch, althans op een andere manier dan... en veel meer ruimte en tijd voor onze eigen behoeften. 

Bij onze sauna aan het meer
Bij onze sauna aan het meer

Ik ben op een andere plek gaan leven dan ik destijds gekocht heb, met mijn Zweedse partner, die 3.5 km verderop woont. Nu woon ik aan het Rottnen meer. Ons leven is op een boerderij. Buiten het leven hier op de Gård hebben we allebei een baan. Hij heeft ook eigen bos en onderhoudt de weg en zijn akkers hier. Ik heb mijn schapen hier en ben begonnen met het looien van huiden. 

Reebout
Reebout


Naast zelf slachten voor eigen vlees jaagt Lars Erik ook voor eigen vlees. Hij koopt zelden vlees. Ons leven speelt zich veel buiten af, ofschoon mijn behoefte aan een gezellig warm aangekleed huis, ook meer in zijn leven is gekomen. Elke avond drinken we nu een slaapmutsje al zittend in mijn groene stoelen en met onze voeten op mijn koeienhuid ... Een stukje van mijn oude huis heb ik meegesleept naar mijn nieuwe thuis. 


Het kantoor ondergaat een metamorfose
Het kantoor ondergaat een metamorfoseSteeds meer verander ik hier, in overleg, en met passie.. om van zijn huis ons thuis te maken. Zijn nog deeltijds thuiswonende dochter geniet er gelukkig ook van. 

De honden genieten ook. Mijn jongste hond leert nu achter de quad aan te rennen, het bos in, alweer Lars Erik gaat werken... En daar hebben ze dan samen pauze. Pup mag loslopen en komt als de bosmaaier of motorzaag stopt en weet dan dat de rugzak lekkers zal bieden. 
Het kantoor is al gedeeltelijk onder handen genomen en lijkt steeds meer op onze Mysigt (gezelligheids) plek waar wij s avonds bijkletsen. De woonkamer heeft wat veranderingen ondergaan.. en is warmer geworden van kleur. 


Steeds meer vloeien onze passies en kwaliteiten samen. Morgenochtend gaan we samen zijn nieuwe motor ophalen en zaterdag gaan we met een vriend en diens twee dochters naar de  MC Mässa, een motorbeurs in Gothenborg. 

Het motorseizoen zal snel aanbreken. We gaan voor mij kleding en een helm aanschaffen en in de zomer twee weken met de motor op pad. Waarschijnlijk ook naar Finland omdat hij dit al met zijn maat zou doen, dus mogelijk ga ik mee, indien dit in mijn vakantie valt.  Maar LE kennende zal hij het wel in mijn vakantie plannen, omdat hij het leuk vindt dat ik mee ga. 


Wat een veranderingen en wat een heerlijke tijd.. de jongens op hun plek en ruimte en vrijheid voor mij. Dit zijn dingen die je niet kunt plannen maar die gebeuren in het leven als je oude dingen durft los te laten. 


Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.