Schapen... krullen... en vrouwen.

12-11-2018

Een vrouwenweek, ja daar had ik zin in. Nadat ik een oproep op faceboek had gezet zag het er naar uit dat er 3 vrouwen zouden komen. Het plan was samen een mooie week hebben. Onszelf onderdompelen in vrouwengedoe, delen, sauna, samen koken etc. Mijn oudste zou zijn hut afstaan voor 4 dagen. 


Het liep allemaal anders, en het voelde vooraf al zo dat het zo moest zijn. Dus hebben we het maar laten gebeuren. Irma kwam alleen. Ik heb om die reden het plan omgegooid. Bart kon in zijn hut blijven en zij zou bij mij in mijn slaapruimte slapen. 


Een vrouwenweek werd een bijzondere week met 2 vrouwen. Het werd een week die het thema schapenvachtenvilten bevatte. Voor we het wisten waren we aan het vilten, met de gratis gekregen wol maar ook met de mooie ruwe vacht die Irma had meegenomen. Ik kwam op het idee om schapenboerderijen te bezoeken en nam Irma mee... Op pad in Zweden, op zoek naar wol, schapen, ideeen en mogelijkheden. 


Nou die waren er, mogelijkheden genoeg en drie boeren die voortaan hun wol aan mij geven. Daarbij een vrouw die mij gaat leren schapenscheren. 


Irma is vandaag met de trein naar Oslo gereden waar ze vanavond het vliegtuig pakt, nu ik naar de tijd kijk, zie ik dat ze op dit moment vliegt! Terug naar haar lief, Benno. 


Het was een geweldige week met enorm veel diepgang en vooruitgang. Het heeft mijn leven nog meer mogelijkheden laten zien en gaat mij nog meer kansen geven. Het was tof! 


Dag lieve Irma tot maart 2019 want dan gaan wij samen naar het fårfest in Kil.


Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.