Nieuwtjes en avonturen

04-11-2019

Terug van weggeweest... even weggeweest van Facebook, maar ook samen met Lars-Erik naar een onbemande hut uit de oude tijd geweest. Daar gewandeld en geslapen. Het was koud! 


Over koud gesproken, Bart belde net, het was -11 nu bij hem. 


Ik ben iets meer van huis, leid steeds meer mijn eigen leven, Bart woont tot eind mei niet meer thuis en Robert is steeds meer alleen thuis.. in voorbereiding op zijn opleiding, waar hij dan ook moet gaan wonen.

We hebben nog niets gehoord, en dat is best spannend, want hij wil dolgraag naar de opleiding toe.


Maar nu het afgelopen weekend, Lars-Erik en ik zijn er even samen tussenuit geweest naar een onbemande hut in een natuurgebied.

Ik had een tijdje geleden een boek gekocht over de stugor in Zweden, oude zweedse huizen waar je gratis mag overnachten.. Er zijn geen voorzieningen zoals stroom, stromendwater etc. Alleen een spis, openhaard en of houtkachel. Je zit vaak in een natuurgebied waar je niet met voertuigen kunt komen. Soms is er ook een waterbron zoals hier. 

Ook dit huis lag zo. 

Gelukkig was de bosvoertuigweg open en dus konden we een heel eind met de auto komen. 


Het is een oud fins dorp waar vroeger de bosbouwer uit Finland een nederzetting hebben geplaatst om daar tijdelijk te wonen. 

Onderweg hier naartoe kwamen we ook nog langs een geweldig mooi kerkje in Östmark. We zaten dicht bij de Noorse grens. De ervaring die we hier samen hadden, maakte dat we besloten hebben dit in de zomer met de motor te gaan doen, die Lars Erik heeft. En natuurlijk heb ik mijn landrover voor de jaargetijden die minder geschikt zijn voor motor. 

Gisteren zijn we, nou ja eigenlijk hij, want ik kijk toe, bezig geweest met de Landrover. Het rubber van het dakraam moet vervangen worden, en de lichten heeft hij gemaakt... Binnenkort laat ik de Landrover keuren. 


De weg terug naar de auto hebben we een stuk off road genomen. Erg mooi was het, ruig, bijna onbegaanbaar, maar heerlijk. 


Tis heel bijzonder hoe mijn leven, en natuurlijk ook dat van de jongens, een wending neemt, doordat er een Zweedse man op mijn pad is gekomen. Ik woon er al bijna vier jaar bij in de buurt en krijg er inmiddels al drie jaar mijn hout van.. maar nu... na een paar uitnodigingen en een aantal sauna-avonden samen hebben we een LAT.. relatie. Ik slinger van het ene huis naar het andere. Meestal zijn we in zijn huis, maar soms eten hij en zijn dochter(s) hier. Dit omdat hij al zijn machines etc daar heeft en hij hier niets te doen heeft. Dit heeft meerdere voordelen. We behouden allebei ons eigen leven met onze volwassen kinderen. We kunnen blijven doen wat we zelf, en onze kinderen, gewend zijn. 


 

 

Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.