Leem, stenen, en kitten...

14-05-2019

En dat allemaal in ons leven! 

Er is volop beweging bij ons in Ljuset Huset. We zijn sinds 2 april nog maar met z'n tweeën omdat Bart nog steeds aan het WWoofen is. 

Terwijl het krioelt in onze kraamkamer gaat het bouwen gewoon door... We genieten, en zeker nu het heerlijk weer is, soms zelfs een beetje te warm. Het stroomt.. we hebben zoveel ideeen en proberen zoveel uit, dat onze tuin momenteel één grote speeltuin is waarin wij ons allebei uitleven. 

We hebben een lading stenen laten komen..  om een ouderwetse muur te gaan bouwen rondom de groententuin, het oog wil immers ook wat. 

En de start met de muur is gemaakt. 


De leem die Robert uitgraaft bij de Walipini gebruik ik weer om het één en ander uit te proberen met leem. Welke verhouding zijn juist met onze klein en wat heb ik op ons terrein om te gebruiken. 

Ook bouw ik ook nog met het zand en de grasplaggen die vrijkomen van de bouwprojecten..  Verhoogde bloem of groentenbedden rondom de boedha.. zodat straks heel de tuin mooi en eetbaar is. 


En dat doen wij natuulijk in gezelschap van onze dieren, die om ons heenlopen. Een heel leuk gezicht waar ik erg van kan genieten. 


Ik voel mij helemaal gelukkig en gezegend als ik zo in de tuin aan het werk ben, en geniet van het feit dat ik de ruimte heb om dromen te kunnen bouwen. Als jong meisje zag ik al dingen op tv dat ik dacht.. oh dat wil lik ook. Maar nimmer had ik een tuin of omgeving waarin dat kon. Als ik nu tijdens mijn werk door de wijken in Sunne loop kijk ik naar gebouwen, tuin en dieren.. overal haal ik ideen weg.. die de basis zijn van de ideeen die dan weer in mij opkomen. Het leven lijkt nu één grote vakantie doordat wij onze geest de vrije ruimte geven.. 6 maanden lang werken, bouwen, genieten, bikkelen, om daarna gelijk met de natuur, weer in een winterslaap te gaan. 


Mijn wens is nog een goede kachel in de woonkamer, voordat het winter is. En met het water zijn we nu bezig. 

Er zijn al testen gedaan, en 1 labtest wordt nog gedaan. Ook hebben we al een advies gekregen over filters, UV licht en pompen. Nu is het zaak dat we uitzoeken wat de voor ons goedkoopste manier is. 

Ik merk dat ik steeds meer vertrouwen krijg in het feit dat alles op het juiste moment komt. En dat ik steeds meer rust heb in het wachten op dat moment, omdat niet alles tegelijk kan. We zijn hier begonnen met niets, een oud huis en een leeg kaal stuk grond. Steeds meer zie ik dingen veranderen, groeien, en we redden ons zoals het er nu bij ligt. Dus het kan alleen maar beter worden. 

Onvoorstelbaar wat voor beelden ik in mijn hoofd krijg telkens.. ideeën contructies etc. Ik wist niet dat dit mogelijk was. Het beheerst mijn hele leven, maar dat geeft niet. Dat is ook nodig als je iets op wilt bouwen van de grond af aan. 


Of de groententuin ook groenten gaat geven deze zomer weet ik niet, met al die dieren. Eerst moeten de afrasteringen klaar zijn. 

Want de kippen en schapen eten alles op, en toch wil ik ze los laten lopen, want het is zo gezellig en ziet er zo gaaf uit. 


Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.