Investeren en dromen

07-09-2018

Hoe belangrijk is het om te blijven dromen en hoe mooi is het om die dromen gewoon vorm te geven. Dit lukt alleen maar met geduld en vertrouwen. Wij bouwen met gratis materiaal. Materiaal dat anderen weggooien of materialen uit de natuur. Mijn hele leven lang heb ik al zo n gevoel dat er meer kan en mag. Dat alles kan. 


Als klein meisje ging ik al gekleed als pipi langkous naar de carnaval. Ik was anders, niet gemiddeld en liet mij niet kaderen. Zo jong als ik was. 

De landelijke dag in 2010, voor kinderen die anders zijn, heb ik laten openen door Pipi Langkous. En sinds die dag gebruiken velen pipo als symbool bij hoogbegaafd en hoog sensitieve projecten. 


Het mooie is dat ik nu in Zweden woon en ook nog met bejaarden werk. Ik draag weleens twee vlechtjes. En een oude bejaarde Zweedse dame roept telkens mijn naam "Pipi Langstrumpf" haha. Zij is dementerend en in haar element  als ik met haar dans... zing, beweeg of haar haren doe. 

Zo leuk! Een dansende bejaarde dame, in haar nachhtjapon, omdat zij niet kan slapen. Blij met haar mooie kapsel en zingt en beweegt mee als ik dit doe, zonder dat ik haar dit vraag. 


Thuis ben ik met nog meer dromen bezig, ik moet zeggen wij, want Bart en Robert werken ook hard mee. Momenteel ben ik, dit doe ik vooralsnog alleen, bezig met het schapenhok, als ik tijd heb. En samen doen we de roundhouse. Zand met grus scheppen, keien verzamelen en vormgeven. Dit is ook erg goed voor het gezin om dit samen te doen. 


Omdat ik niet zonder geld kan leven, wat ik wel zoveel mogelijk probeer, ben ik oproepkracht bij de gemeente voor inmiddels 2 organisaties en dat zijn dan weer 7 afdelingen. 4 met gehandicapten en 3 met bejaarden. 

Ik heb geen opleiding gevolgd maar begreep dat je na het volgen van deze 3 jaar durende opleiding maar 100 euro bruto meer per maand verdiend. Om die reden heb ik besloten niet mee te investeren in mijn studie maar in mijn leven, en alleen dat te verdienen wat ik nodig heb om voldoende tijd over te houden. De weekende verdienen goed dus ik draai weleens dubbele diensten in de weekenden. Dat scheelt mij veel tijd... 

Vandaag een late dienst en het hele weekend 2 dubbele diensten bij 2 organisaties. Brrrr... maar voor nu hebben we even het geld nodig. 

Onze nieuwe plannen zijn


- goede schoorstenen, 

-nieuwe houtkachel met speksteen in de woonkamer

-houtkachel latne aanleggen in de stuga

-zolder isoleren en verbouwen

-extra voertuig voor de jongens. 

-grote kas extra zodat de oude kan worden omgebouwd tot woonhut.

- twee 2 persoonshutten op onze grond extra, 1 voor één van de jongens en 1 voor gasten. 

- de stuga / garagae ombouwen tot woning en een nieuwe schuur / garage bouwen. 


Heeft er iemand een zak geld voor mij? 


Ach dromen moet je blijven houden! 

Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.