Het leven zonder internet

12-02-2019

Ja.. nou, zover wilde ik ook weer niet gaan. Maar facebook heeft zoveel onechte dingen in ons leven gebracht. Alles lijkt mooier. Mensen kunnen zich voordoen zoals zij willen zijn.  Zij kunnen situaties omschrijven zoals zij wensen. Reacties over en weer op internet. Mensen voelen emoties daarbij. Vriendschap lijkt bijna vervangen te zijn door een digitaal contact. Alles is vluchtig, en echt contact is er niet of nauwelijks. Dat is natuurlijk erg zwart wit gesteld, en je blijft natuurlijk zelf verantwoordelijk voor de wijze waarop je hier aan deelneemt en of dingen voor waar aanneemt. Maar ik merkte dat Facebook mij meer opslokte dan ik wilde. Ik merkte dat het een moordende sluipenaar is van de tijd, die eigenlijk bestemd is voor het echte leven, het ademen, het buiten zijn het voelen en beleven. 

Voor mij gold dus dat het beter was om met dit medium te stoppen. Ja, ik zal ongetwijfeld zaken missen, maar voor nu is het vooral een kwestie van gewenning dat ik al dat geroep en al die beelden niet meer zomaar voorbij zie komen. 

Als je je geld aan andere mensen moet verdienen dan is dit medium een goed en snel iets om potentiële klanten, waaraan jij verdient, waarmee jij voorziet in je levensonderhoud, erg makkelijk en in deze tijd bijna onmisbaar. 

Ik heb de keuze gemaakt om ermee te stoppen. Gelijk al voelde ik ruimte in mijn hoofd. En ook in mijn energie. 

Gedachten zijn kracht en wij, vooral Robert en ik, ontdekten dat al die mensen die aan je denken, onbewust en voor jou ongewild, energie sturen die niet bij je past en dus negatief aanvoelt. 

Niet dat deze perse negatief is, maar omdat hij niet passend is en niet van jou is, voelt het zo. 

We hebben de focus op een enorme onderhoudsvrij groentetuin liggen. Zo'n tuin waar je doorheen loopt, verrassingen in tegenkomt, en al etend en plukkend doorheen wandelend.. We hebben een filmpje geplaatst van die tuin bij het tabblad filmpjes.. Flow.. we zijn weer in de flow... 

Ik heb er zin in, word er zo blij van. Na drie jaar alweer in Zweden is ons leven nog steeds onze droom. Elke dag word ik er weer blij van, en niet alleen ik. 

Nu ik van facebook af ben, ben ik toch benieuwd met wie ik nog contact zal hebben. Wie mij opzoekt, wie er moeite voor doet om contact  te hebben. 

Ik kreeg laats een mail van iemand die niet op facebook of linkedin zit en hoorde dat ik verslagen op facebook zette. Deze persoon wilde graag persoonlijk contact. Wil jij dit ook, pak je telefoon als je echt contact met mij wil en bel mij! 

Wij vinden het fijn om de mensen  met wie wij veelvuldig contact hebben, op onze stek te ontvangen. Omdat we geen slaapplaatsen voor mensen hebben kunnen wij ze helaas alleen in de zomer ontvangen en moeten zij hun eigen middelen meenemen. Houdt er rekening mee dat je hier geen stroom hebt, geen wc (wij hebben een extra droog toilet voor onze gasten gebouwd die je ook zelf dient te legen op de mesthoop) en dat wij geen water hier hebben. Dit halen wij zelf in jerrycans in Sunne, dus dit mag jij ook zelf doen.  Wij wassen ons in de zomer in de rivier. In de natte perioden hebben wij een douche in ons huis voor onszelf, met niet drinkbaar water. Maar deze kunnen wij helaas niet met jou delen omdat onze put beperkt water hebben en ik werk en dus schoon naar mijn werk wil gaan.  Je kleding wassen kan met water uit de regenton of water dat je haalt. Je mag hier alleen ecologische zeep, shampoo etc gebruiken. Geen chemische middelen. Gebruik je medicijnen dan mag jouw "mest' niet op onze mesthoop. Vertel ons dit dan maken wij voor jou een aparte mesthoop, met mest dat wij niet hergebruiken. 

Wie is er zover gekomen met lezen, en was jij hier... dan hebben wij misschien wel binnenkort echt contact. Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.