Groeien... ontwikkelen.

18-02-2019

Het voorjaar lijkt er aan te komen, ofschoon dat nog een beetje onwerkelijk is hier in Zweden. Maar het dooit al een hele week, en het blijft overdag boven nu. Voor Robert het moment dat hij moet gaan nadenken over wat we gaan planten, hoe we de hugelbedden gaan maken en hoe hij zijn droom, een smidse bouwen, wil gaan aanpakken. Ook zit het eraan te komen dat beiden kerels in augustus gaan studeren. Maar voor het zover is heeft Robert zijn zinnen gezet op een flinke eetbare tuin  alhier op te zetten en zich voor te bereiden op zijn passie, smeden. Bart zijn zinnen gezet op  een vakantiebaantje, zodat hij kan gaan sparen voor een auto om naar zijn opleiding toe te kunnen rijden. Vandaag zijn we al druk aan het rijden geweest, op zoek naar een vakantiebaantje.  Ik heb nu drie dagen vrij, na 7 dagen werken. Mijn inkomsten voor eind maart, waar ik in februari voor werk, zijn voldoende nu. 

Dit is ene keuze, en ik heb voor februari nu besloten heb geen werk meer aan te nemen, omdat wij het met dit bedrag samen redden. 

Sommige mensen vinden dit vreemd, omdat we natuulijk in een geldsysteem leven en je nooit genoeg kunt hebben. Maar ik geef meer om mijn vrije tijd maar besef mij dat er geld moet zijn omdat wij nog geen goede groententuin hebben waar wij een heel jaar van kunnen leven. Dit jaar gaan we het anders doen, kijk maar eens bij het filmpje groententuin. 


Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.