Facebook

17-12-2018

Gisteren was ik er klaar mee. Waarmee? Met Facebook.  Het is gewoon erg dat ik denk dat ik teveel mis zonder facebook. En dat terwijl er genoeg mensen zijn die geen facebook hebben. 


Het houdt ons weg van het echte leven, de natuur, van beweging en van doen. Je zit meer in de digitale wereld dan je in de gaten hebt. 

Dus zo impulsief als ik ben heb ik Facebook gedeactiveerd. Ben er even klaar mee. Ik sprak erover met mijn jongste zoon, hij was verbaasd dat ik dacht niet zonder te kunnen.. Robert heeft niet eens facebook. Hij heeft ook niet de behoefte aan al die meningen van andere mensen. En informatie kun je toch wel van internet afhalen. Bart heeft wel facebook maar doet er niets of nauwelijks iets mee, omdat hij de mening van anderen niet belangrijk vindt. Ik kan nog iets van ze leren.  

Robert en ik zijn vanmiddag weer op zolder verder gegaan met de vachten. Eén vacht ligt in het zout en aluin. De andere vier hebben we niet koud genoeg bewaard, buiten was het maar -2 en zijn gaan stinken, dus beginnend  te rotten. Helaas hebben we ervoor moeten kiezen om ze weg te gooien. 

Hopelijk lukt onze eerste vacht wel goed! Onze eerste echte skinvacht. De lammeren zijn niet gedood voor de vacht maar voor het vlees en de vacht zou toch weggegooid zijn. Maar ik baal wel. 

Zojuist liep de jongste hond, puppy weg. Robert had de deur niet goed dichtgedaan. het is al bijna 22 uur en dus aarde donker buiten, muv onze buitenverlichting die weerkaatst op de sneeuw dan. Ze rent door de tuin, naar de overkant van de weg, blaffend in de bosrand rent zij heen en weer. Bah, ik heb daar zo'n hekel aan. Maar ze wil dan alleen maar spelen. Robert, balend dat hij de deur niet goed dicht heeft gedaan tent in zijn onderbroek op blote voeten, met verlichte muts op zijn hoofd. Het was geen gezicht...  Ik ben met zaklampen naar buiten gegaan en Robert is binnen laarzen aan gaan doen en heeft hondenvoer gepakt. Puppy loopt niet weg, maar rent wel gewoon lekker heen en weer over de weg, en het is glad, de weg is besneeuwd en het is donker. Niet handig dus. En geen goed moment en niet de juiste plaats om te spelen. 

Afijn we zitten inmiddels weer binnen. Puppy is echt een monster, een echte pandora. 

Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.