De eerste nachtdienst in Zweden.

03-01-2019

Vannacht ga ik "Brevid" met de nachtdienst. Ik wil graag de nachten proberen. Het zijn 10 uren per nacht en je krijgt meer betaald. Je werkt met 3 en en hebt samen 3 afdelingen. Ik ben vannacht de vierde persoon omdat ik alleen maar meeloop. Het is lang geleden dat ik nachten had, ik ben daarom erg benieuwd. De nachten kunnen rustig zijn, maar het kan ook erg druk zijn. Vreemd dat mijn jongens nu heel de nacht alleen zijn, daar in het bos. Natuurlijk zijn het al hele mannen, megagroot en veel sterker dan ik. 

Het zijn meer mijn gedachten dan die van hen. Ofschoon Robert wel zei dat het vreemd was dat ik niet thuis zou zijn, ze zijn niet anders gewend. 

Terwijl ik in de gangen achter mijn collega aanloop bedenk ik mij dat het toch, ondanks dat het ook wel weer normaal voelt, speciaal is. Verhuis ik met mijn kinderen naar een ander land, leer daar een andere taal en werk nu gewoon. 

Ik mis Nederland helemaal niet. Hier voel ik mij als een vis in het water ondanks dat ik de taal nog niet vloeiend spreek, nog geen echte Zweedse vrienden heb. 

Nu was ik in Nederland ook al wel erg op mijn zelf, dat komt ook omdat wij alle drie de rust wel lekker vinden. Dus een duk sociaal leven is niet iets dat ik mis, uit Nederland, want daar had ik het ook niet. 

Niet dat ik weinig mensen zag of veel thuis zat, in tegendeel, maar het was altijd projectmatig en dat is toch anders dan een eigen druk sociaal leven. 


Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.