2019

01-01-2019

Allereerst wens ik jou een bijzonder 2019 met alles dat erbij hoort. Wij hebben, net als altijd, een rustig uiteinde gehad. Met z'n drieen thuis, lekker koken, films kijken, niets doen en vooral genieten van de stilte. We zijn zijn wakker gebleven tot na middernacht, wat op zich al bijzonder is. De volgende ochtend hebben we lekker uitgeslapen, afgewassen, stof gezogen en ben ik in de tuin gaan zitten, in de kleine hut. Althans onder de overkapping met een kampvuurtje. Daar heb ik alleen zitten nadenken, voelen en beleven.. Wat gaat 2019 mij brengen, of wie gaat 2019 mij brengen. Er zijn mensen op mijn pad gekomen en gegaan. Alles heeft zijn reden en iedereen en alles bracht wel iets leerzaams mee, in welke vorm dan ook. 

Er gebeurde iets bijzonders met mij, daarin in de stilte, in de natuur, alleen, met een vuurtje. Ik zag mij zelf in alle rust en eenvoud zo klein wonen, met een hond. Wat scheelt dat veel kosten in het leven, en wat geeft dat veel tijd en vrijheid... gewoon in je eigen tuin in alle vrijheid en in de natuur leven. 


Mijn huis moet gerenoveerd worden maar ik weiger een hypotheek te nemen, ik weiger een slaaf te worden van het geldsysteem, voorzover je helemaal slaaf af kunt zijn in deze moderne wereld. 

Ik voel dat ik mij steeds meer terugtrek, steeds meer wil voelen bij vriendschap en steeds minder genoegen neem mij oppervlakkigheid en onechtheid. Ik denk dat ik een lastige fase krijg, waarin ik onechtheid en materialisme wil gaan loslaten, de wereld waar de meeste mensen nog aan vastzitten achter mij wil laten. 

Dat ik een stap maak in een voor mij nieuwe wereld, één met bewustzijn, less is more, en één van nog meer leven in en met de energie van de natuur. 


Mmmmm. 

Dat wordt nog een spannend 2019.


Wij, Lucille, Bart en Robert, emigreerden in 2016 naar Zweden.