IN EEN NOTENDOP

Over ons

Wij, Lucille Bart en Robert, leven graag in de natuur en doen aan ketelkoken, slapen onder de sterrenhemel, het voelen van de elementen van het weer , de natuur en het aanhoren van het wildleven om ons heen.

Onze hangmatten en hangstoelen hangen standaard in de grote berken bij ons huis, alsof we ons hele leven vakantie hebben.

In 2016 zijn wij begonnen met de fysieke opbouw en ontwikkeling van dit terrein. Inmiddels hebben wij meerdere vuurplaatsen, een eenpersoons logeerhut, een zelfgebouwde kas, en nog veel meer.  

De eerste drie zomers hebben wij ouders van en met  HB en HSP kinderen hier ontvangen, om de ouders te ondersteunen bij een overprikkeld en door het onderwijs ( en de maatschappij) ziek gemaakt hoogbegaafd kind. Dit was mijn tweede project, na mijn project Kinderen van de Wereld in Nederland.

In de zomer van 2018 heb ik, Lucille, besloten om hiermee te stoppen.

Bart en Robert zijn in 2019 / 2020 gaan studeren in Alfta en Sveg en zijn eind 2020 / 2021 klaar met hun opleidingen. Ik woon samen met mijn partner Lars- Erik op zijn boerderij. De winter van 2019/2020 stond het op De Ed even stil omdat wij allemaal ergens anders verbleven. Langzaam gaat Ed opgebouwd worden door de nieuwe generatie, die eerst moet wennen aan het leven zonder moeder. 

 

Ons eerste huis, Ljuset Huset is gelegen in het bos, aan een goed berijdbare grusväg, ook in de winter, mits je winterbanden hebt, die hier vanaf 1 december verplicht zijn (Verharde bosweg) Wij horen bij het zweedse dorpje Rottneros in de gemeente Sunne.

Wij varen hier met onze  kajaks over de rivier en op het meer "Rottnen". De bevers, elanden, wolven, edelherten, dassen, vossen en zelfs de lynx hebben zich al aan ons laten zien.

Sunne ligt ongeveer 9 km van onze locatie af. Je vindt hier alles dat je nodig hebt. Winkels, een apotheek, arts, bibliotheek etc. Zo zitten wij toch nog in de buurt van de bewoonde wereld.

Sunne heb ik destijds gekozen, om de jongens toegang te geven naar het openbaar vervoer, richting vliegveld Oslo Gardemoen in Noorwegen. Zo kunnen zij, indien zij dit willen, zelfstandig reizen naar o.a. Nederland waar onze familie woont. De jongens zijn geboren in 1998 en 1999 en reizen al een tijdje zelfstandig.

De behoefte om naar Nederland te reizen is er bij ons niet, maar je weet maar nooit.