Kansen

Wat bied ik?

wat past bij jou 

Levende- leerervaringen voor jongeren vanaf 16 jaar oud. 

Ben jij 16 jaar of ouder en wil je ook een leven opbouwen zoals dat van ons, dan kan ik je de kans geven hier tijdelijk te leven en te leren. 

 Ik ontvang alleen alleenkomende mensen vanaf 16 jaar oud, omdat mij is gebleken dat er dan een echt contact ontstaat, wat voor mij wenselijk is op deze reis. Jonger gaat ook niet omdat er alleen jong volwassenen hier wonen en ik op 3. 5 km afstand woon dus enige zelfredzaamheid en gevoel voor verantwoording nodig is. 

Je mag hier proberen in je levensonderhoud te voorzien, een groententuin opbouwen en eruit eten, leren slachten indien de mogelijkheid zich aandient, vachten vilten of zelfs huiden looien.  Voor de schapen zorgen op onze andere boerderij, 3,5 km verderop.  

Ook wonen moet over nagedacht worden. In een zelfgebouwde tinyhouse, een yurt of iets anders. 

Je betaalt honderd euro per maand om hier te mogen zijn en wij voorzien je dan van drinkwater en het wassen vna je kleding je kleding. De douche gebruik je in het grote huis, waar Robert woont. 

Wil je stroom gebruiken of meer / anders, dan is dit in overleg tegen meerkosten. 

Op het terrein wonen Bart ( 1998) ( landbouw en veeteelt opleiding Nederland en de skogstechnika in Alfta Zweden) en Robert (1999) (Levände trä opleiding op de Backedalskola in Sveg Zweden) 

  

We vragen je beddengoed en je persoonlijke kleding mee te nemen. Voor andere persoonlijke spullen is er geen plaats. 

Achter in de tuin staat een 1 persoons hutje, zeer klein, wat je eventueel ook kan en mag wonen, dit is niet verwarmd. 


 Coaching van ouders met een HB HSP kind. 

Als je niet meer aan je kind wilt sleutelen zul je jezelf los moeten maken van het denken in bestaande systemen om je kind de wereld te geven. Blokkades en angsten veroorzaken het denken in onmogelijkheden. Maar het kan anders, en ik help jou hierbij. 

  • Ik luister naar jouw verhaal en jouw  situatie.
  • We brengen de situatie geheel in kaart.
  • We zoeken naar de blokkades waar jij tegenaanloopt.
  • We bekijken de muren die jou tegenhouden.
  • Ik geef je tools in denken en communiceren met de partijen  waarmee jij rond de tafel zit.
  • We werken naar moed, doorzettingsvermogen en nieuwe doelen, die jij in het belang van je kind je niet meer laat afnemen.